language & ART Gallery Tour 2016

Met meer dan 20 Rotterdamse galeries en kunstinstellingen presenteert Poetry International de vijfde Language & Art Gallery Tour. Verspreid over de stad toont de tour werk van beeldend kunstenaars voor wie taal, het woord en de poŽzie een belangrijke inspiratiebron is of deel uitmaakt van hun verrassende werk. Kris kras door Rotterdam, te voet of op de fiets, ga je op zoek naar talige installaties, schilderijen, illustraties, kunstenaarsboeken en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent. In de galeries worden de exposities afgewisseld met voordrachten en performances.

Reserveren

Opening in de Kunsthal
5 juni - 15.30 uur


Op zondag 5 juni om 15.30 uur openen festivaldirecteur Bas Kwakman en Kunsthaldirecteur Emily Ansenk de 5e Language & Art Gallery Tour in de Kunsthal. Twee festivaldichters, Maarten van der Graaff en Ann Vickery, dragen gedichten voor, de kunstenaars Jan Smejkal (PHOEBUS Rotterdam), Maria Barnas (Centrum Witte de With) en David Bade en Thirzo Martha (Kunsthal-expositie All you can Art) geven een toelichting op hun werk dat te zien is in de tour. Daarnaast zorgt I, poor romantic, een elektronisch muziek duo, voor een botsing tussen tekst en beats.

Gedurende de Language & Art Gallery Tour 2016 presenteert de Kunsthal een overzichtstentoonstelling met werken van kunstenaars die elders in de tour exposeren. Zelf draagt de Kunsthal bij aan de tour met de expositie All you can Art (David Bade en Thirzo Martha) en Kunsthal Light #14: Inge Aanstoot. Tijdens de opening ziet u alvast deze drie exposities.

Reserveren